top of page

Mikropigmentacija lasišča

Mikropigmentacija lasišča (scalp micropigmentation - SMP) je obstojen kamuflažni postopek, ki se ga uporablja pri alopeciji lasišča (plešavost). Pravilno izveden postopek mora izgledati realno - zelo pomembno je, da so spremembe naravne in neopazne. Naraven videz je karseda usklajen s celostnim videzom.


Izvedba postopka vključuje več različnih tehnik (tudi kombinirane), ki se razlikujejo glede na dolžino las (pobrito lasišče, ali daljši lasje), vrsto alopecie in tretiranja brazgotin, ki so posledica folikularne transplantacije (presaditev las). Pri pobritem lasišču, se izvaja tehnika, kjer se z množico majhnih točk primernega pigmenta ustvari videz strnišča (pobrito lasišče). Postopek se lahko izvaja tudi pri popolni alopeciji. Sprednji lasna črta (frontalna linija) ne sme biti preveč okrogla z izrazito mejno črto. Tudi ne sme biti preveč spuščena, zaradi ohranjanja naravnega videza. Skupaj z vami določimo najboljši izgled.


Pri tehniki pobritega lasišča se ne uporablja veliko različnih barv. Gre namreč za pobrit videz. Po britju so namreč naši lasni mešički v koži videti sivkaste barve. Po osenčenosti, ki jo ustvarjajo lasni folikli pa še ne moremo uganiti barve las. Največja razlika je namreč v nasičenosti pigmenta. Z večjo, oziroma manjšo nasičenostjo lahko ustvarimo različne odtenke osenčenosti. Pri daljših laseh, kjer ni popolna alopecia, uporabimo kombinirano tehniko, ki upošteva barvo las in osenčenost foliklov.


Posebno pozornost je namenjena uporabi pigmentov - uporabiti se morajo le scalp (mikropigmentacijski) pigmenti, ki so obstojnejši (5 do 8 let s postopnim bledenjem). Mikropigmentacija lasišča (SMP) se izvede ponavadi v dveh do petih tretmajih, oziroma več, kar je odvisno od stopnje in vrste alopecie. Pred začetkom tretmaja se naredi ocena števila potrebnih obiskov.

 

Za izvedeno storitev vam nudimo 12 mesečno garancijo za SMP tretma:

  • Bledenje, oziroma svetlenje tretiranega področja med posameznimi obiski je normalen in pričakovan del procesa. Po vsakem obisku je tretiran del bolj temen in gost. Ko se koža zaceli in zlušči je tretirani del bolj svetel in redkejši. Zato je potrebno več obiskov s katerimi dosežemo optimalen končen izgled. Kratkoročno svetlenje ponavadi v 6-8 tednih preneha. V redkih primerih se pojavi manjše svetlenje še po tem času. Morda boste opazili manjše napake (npr. neenakomern pigment), vendar je to zelo redko. Vaša 12 mesečna garancija krije v tem času 1 dodaten brezplačen obisk za popravilo bledenja, oz. manjših napak.

  • V času konzultacije smo skupaj ocenili število potrebnih obiskov. V kolikor se med samim tretmajem izkaže, da je potrebnih več obiskov, so le ti brezplačni.

  • Enoletna garancija začne teči z dnevom prvega obiska.

Osvežitveni tretma (touch-up) po dvanajstih mesecih - za vse, ki želite ohraniti popoln videz:

  • Touch-up je kratek tretma, v okviru katerega se popravi neenakomerno bledenje, oziroma gostota, v kolikor in kadar se pojavi izven običajne garancije enega leta. Ta obisk garancija za SMP tretma ne vključuje, zato je plačljiv (250 EUR).

V času prvega obiska, skupaj z vami določimo podrobnosti izvedbe postopka. Ko se strinjate z načrtovano izvedbo, podpišemo izjavo, v kateri se strinjamo, da je to tisto, kar želite. S tem je zagotovljeno, da so vaše zahteve izpolnjene in da vam salon nudi storitev, kot jo pričaukujete.


1,456 views

Recent Posts

See All
bottom of page