top of page

Pedikura


Pedikura (iz latinščine pes, pedis – noga) je poseg, ki obsega široko področje, ne le estetskega izboljševanje videza stopal temveč tudi reševanja mnogoterih zelo zahtevnih težav s stopali in nohti, ki lahko pomembno prispevaju k preprečevanju nekaterih bolezni in težav. Še bolj podrobno preučuje področje podologija (in medicinska pedikura), ki je (predvsem v tujini) zelo priznana veja medicine, ki se ukvarja s proučevanjem, diagnostiko in zdravljenjem bolezni stopala, gležnja in spodnjega dela spodnjih okončin.


Razlogi, zaradi katerih stranke obiskujejo storitev pedikure, so:

  • estetska nega stopal in nohtov (želeno dobro počutje, preventivno delovanje, osebna urejenost in nega stopal) in

  • težave s stopali in nohti (trda koža, otiščanci, ragade in kurja očesa, poškodovani, vraščeni nohti in bolečine, poškodovani nohti).

Vsi se zavedamo, da so noge naše največje bogastvo, zato je zelo pomembno, da jih skrbno in primerno negujemo. Ponavadi dajo uporabniki pedikure večji povdarek estetskemu negovanju, po 40. letu starosti pa postane vedno bolj pomembno reševanje pridobljenih težav. Na naša stopala vpliva mnogo dejavnikov, od teže, obutve, načina hoje, telesne drže, pa vse do starosti in dednih vplivov.


V kozmetičnem studiu Črna mačka imamo celovit pristop tako pri estetski negi, kot tudi pri reševanju zahtevnih težav, pri čemer nam pomaga več kot dvajset let strokovnih izkušenj na tem področju. Kvalitetno delo na tem področju ni mogoče brez poglobljenega specialističnega znanja, ki smo ga pridobili z večletnim visokošolskim študijem. Pomemben del obravnavanja strank in uspešnega, strokovnega reševanja problematik, je tudi sodelovanje s priznanimi tujimi podologi in dermatovenerologi, kirurgi v Sloveniji.


V okviru medicinske pedikure uporabljamo najmodernejšo opremo, ki nam omogoča zelo natančno in vsakemu problemu posebej prilagojeno delo. Izdelujemo nohto protetiko, rešujemo probleme vraščenih nohtov s sponkami combiped, podofix in 3TO, saniramo ragade in druge težave, ki so povezana s stopali in nohti. Pomemben del tretmaja je tudi svetovanje, kjer razložimo, kaj lahko storimo tudi doma in tako karseda ublažimo nastale težave.

109 views

Recent Posts

See All
bottom of page