Skip directly to content

Pomembno obvestilo

Hvala, da ste obiskali našo spletno stran, ker to pomeni, da vas permanentni makeup zanima in da morda tudi razmišljate, da bi ta čudovit postopek preizkusili sami. Zaradi številnih pozitivnih plati, ki jih permanentni makeup ima, je to zanesljivo super ideja. Permanentni makeup ima mnogo prednosti, vendar le v primeru, če gre za kvalitetno izveden permanentni makeup!

Razlog za pisanje tega obvestila je v tem, da vam pomagam, da se dobro in kvalitetno odločite. Ko nekdo nekega področa namreč ne pozna in se z njim profesionalno ne ukvarja, je dostikrat težko presoditi, kaj je dobro in kaj ni in kako ločiti zrnje od plev - kako izbrati profesionalnega specialista za permanentni makeup. Na kaj vse mora biti nekdo pozoren? Prosim, pozorno preberite tale zapis od začetka do konca, ker vsebuje zelo pomembne informacije.

Na internetu je ogromno ponudbe in reklam, ki ponujajo permanentni makeup na ustnicah, obrveh ali očeh le za okoli 150 EUR. V večini primerov tovrstne ponudbe vsebujejo tudi fotografije žensk, ki so že opravile tretma. Vendar, so kot po pravilu, ponavadi te fotografije ali ukradene z različnih spletišč kvalificiranih specialistov za permanentni makeup ali pa so bile računalniško "izboljšane" in skopirane iz raznih promocijskih spletišč. Profesionalno delo, vidno na fotografijah, se potem ponuja, kot da so ga lažni mojstri zares opravili. Ko zrete v lepe fotografije, večino ljudi pritegnejo obljubljeni končni rezultati in nerazumno nizke cene.

Ali veste, koliko stane en postopek za odstranjevanje permanentnega makeupa z laserjem (zelo zahteven poseg na obrazu, ki je možen le na nekaterih predelih)? En poseg stane od 40 do 50 EUR za odstranjevanje permanentnega makeupa z majhne površine (5 cm2). Pri večjih površinah pa cena naraste celo do 200 EUR za en poseg. Ponavadi pa je potrebno od 8 do 10 posegov, da se odstrani slabo narejen permanentni makeup. Kjer ste nekaj malega denarja prihranili, lahko svojo odločitev pozneje zelo obžalujete - govorim iz izkušenj, ki jih imam z različnimi korektivnimi posegi.

Kvalitetni permanentni makeup tako ne more stati 150 EUR. Prvič, kvaliteta narejenega permanentnega makeupa je rezultat dolgoletno pridobljenih izkušenj specialista za permanentni makeup, ki venomer izboljšuje tako svojo tehniko, čut za estetiko, obnavlja in nadgrajuje delovne stroje, sledi razvoju pigmentov, investira svoj čas in denar v higieno in varnost delovnega okolja, v kopico le enkrat uporabljivega materiala, v najemnino prostorov, ki ustrezajo zakonskim regulativam in nenazadnje plačilo vseh ustreznih davkov. Vsi ti faktorji oblikujejo povprečno ceno postopka, ki pomenijo vašo zagotovljeno zadovoljstvo s kvaliteto in varnostjo storitve. Te cene je tudi nemogoče primerjati s siceršnjimi cenami npr. čiščenja obraza, masaž ali obraznih mask, ki stanejo okoli 50 EUR - vendar učinki niso dolgotrajni. Zapomnite si, da ko enkrat investirate v permanentni makeup, boste končni rezultat lahko občudovali še dolgo časa. To je dolgoročna naložba v vaš obraz, v vaše vsakodnevno počutje in energijo.

Žal pa visoka cena ni vedno zagotovilo kvalitete. Zato je tu pomembna še druga točka, na katero morate biti pozorni. Vsak specialist za permanentni makeup mora imeti bogat portfolio fotografij tretmajev, ki jih je opravil in na katere je ponosen. Ta portofilo ni tisti, ki ga najdete na internetu - tam lažni mojstri zlahka objavijo fotografije, ki niso njihove. Izvajalca permanentnega makeupa vedno povprašajte po njegovem osebnem albumu, kjer vam lahko pokaže rezultate svojega dela. Tudi za vas bo odločitev tako dosti lažja, če bosta lahko fotografije preverili v živo. Pri ogledu fotografij bodite zelo pozorni, da je na vseh slikah enak stil in kvaliteta izvedbe permanentnega makeupa (sicer bi bile lahko tudi te slike skopirane od drugod) in da so vam prikazani rezultati zares všeč. Fotografije ravnokar končanih in še vedno oteklih oči in ustnic, kot tudi sveže narejenih črnih obrvi, ne štejejo za uspešno opravljeno delo. Fotografije morajo pokazati tudi zaceljene obraze, ki pokažejo resnične rezultate, ker zaceljen permanentni makeup zgleda za nekaj odtenkov drugače, kot tisti, ki je bil ravnokar narejen.

Tretja pomembna točka, ki bi vam jo želela predstaviti, je estetika permanetnega makeupa. Izoblikovan vzorec na obrveh, ustnicah ali linijah očesnih vek mora ostati v harmoniji s proporcionalnostjo vseh obraznih potez. V idealnem primeru se vzorec zlije z obraznimi potezami in ne pade v oči in ni preveč povdarjen. Ni dekorativen ali ornamentalen in se ga definitivno ne da opaziti od daleč, kot nekaj kar bi motilo vizualno podobo obraza. Klasična oblika obrvi naravne širine in osenčenosti ustreza praktično vsakomur, kar dokazuje tudi zgodovina najbolj izbrane umetnosti slikarstva in kiparstva. Si lahko predstavljate Botticellijevo Venero, z ogljeno črnimi obrvmi, ki se raztezajo vse do predela senc na obrazu? Ali pa, da bi imela ustnice z obrobo temnejše barve, ki bi bila dosti više, kot je njena naravna linija ustnic? Take in podobne napake redno popravljamo tudi v našem studiu.

Specialist za permanentni makeup mora čutiti in razumeti vzorce iz katerih so različni obrazi sestavljeni. Čeprav ima nekdo talent za estetiko, celo najboljši umetniki potrebujejo vrsto let, preden osvojijo sposobnosti in znanje za obladovanje podrobnosti svojega dela v šolah, akademijah in skozi izkušnje vsakodnevnega ustvarjanja. Pomislite na to, preden zaupate nekomu, ki ima le nekaj  let izkušenj. Kaj ni čudovito, da boste potem, ko boste imeli za seboj profesionalno narejen permanentni makeup dobili kompliment: "Zgledate naravnost čudovito, vendar mi ni povsem jasno, kaj se je spremenilo? Povejte mi, kako ste to dosegli?" Profesionalni permanentni makeup izboljša, osveži in poživi celoten obraz, vendar sam po sebi ne izstopa.